5 Tips voor krachtige content

Content ontwikkelt zich continu. Er komen steeds nieuwe manieren om content in te zetten, te verspreiden en te maken. AI speelt hier natuurlijk een grote rol in. Nooit eerder was het zó makkelijk om content aan de lopende band te produceren. Toch is er één belangrijk element dat nooit veranderd is in de wereld van content: impact maken!

1. Laat jouw merk tot leven komen door content


Content is er niet alleen om je product of dienst te promoten, maar ook om de visie van je organisatie over te brengen bij de klant. Probeer de kernwaarden waarin jij echt gelooft over te brengen met passende content. Het is natuurlijk lastig om ervoor te zorgen dat de content opvalt tussen alle andere berichten.

2. Stimuleer conversatie met content


Een opvallende visual of een gewaagde titel – noem het maar op! Een belangrijk doel van content moet altijd zijn om conversatie te stimuleren. Effectieve content zorgt ervoor dat je doelgroep met elkaar én met jou in gesprek gaat. Hiervoor moet je natuurlijk wel meerwaarde bieden voor je klanten! Wees daarom nog kieskeuriger in wat je wel of niet plaatst. Wees de oplossing, niet de verkoper van de oplossing!

3. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen


In het snel veranderende contentlandschap is het lastig om alle nieuwe ontwikkelingen bij te houden, maar investeer hier voldoende tijd in! Het missen van een leuke, opvallende trend en deze nét te laat kopiëren, kan een ongewenst effect hebben.

4. Maak content toegankelijk


Een gebouw zonder lift is voor de meeste mensen duidelijk: dit gebouw is niet rolstoelvriendelijk! Maar heb je daar wel eens aan gedacht bij het maken van content? Bijvoorbeeld een video zonder ondertiteling? Ook dat is duidelijk: deze video is niet geschikt voor mensen met een gehoorbeperking! Zorg ervoor dat de content die je plaatst toegankelijk is voor iedereen die het ziet of hoort.

5. Zet AI slim in


AI is een snelgroeiend fenomeen dat steeds slimmer wordt. Toch zijn mensen vaak terughoudend in het gebruik van AI, want een mens is toch creatiever? Gelukkig is dat nog steeds zo, maar schroom niet om AI in te zetten. Vraag AI bijvoorbeeld om een lijst met SEO-vriendelijke zoekwoorden. Je kunt AI zelfs gebruiken om je huidige content te analyseren en verbeterpunten te ontdekken!

    Heb je waardevolle tips gevonden in dit artikel? Dan zijn wij vooral benieuwd hoe het jou en je merk heeft geholpen!

    Bezoekadres

    Hoenderkamp 27, 7812 VZ Emmen

    Telefoonnummer
    E-mailadres
    Wij werken

    Maandag t/m vrijdag
    8.30 – 17.00 uur

    Belafspraak plannen

    Download
    hier de
    Social media
    kalender